Wydano: 18.03.2010
Label: Stripped Recordings
Gatunek: Progressive, Deep House
Lista numerów:
01. Constanza
02. Raining Day
03. White Room
04. In 1975
Pierwsza EP od Seba. Na niej same rewelacyjne tjuny. Na gościa natknąłem się grubo przed tym wydaniem. Dziś jest supportowany przez największe tuzy elektroniki jak Sasha, Dubfire czy Way Out West jak w przypadku tej EPy. Wcześniej dwa jego nagrania ukazały się na kompilacjach też rodem ze Stripped promujących nowe twarze w świecie muzyki. Świetne nagrania, warto się zapoznać. W międzyczasie skomponował remiks do Royksopp - Tricky Tricky, który był grany przez takie nazwiska jak Hernan Cattaneo, Sasha, Dave Dresden, Anthony Pappa, Henry Saiz, Simon & Shaker, Laurent Garnier, Dave Seaman, Above & Beyond, Tiesto czy Nick Warren chociaż mi osobiście nie do końca podeszła ta interpretacja (utwór jest do ściągnięcia za darmo jeśli ktokolwiek byłby zainteresowany). Nick Warren czyli połowa składu Way Out West dopilnował nawet aby Dhajje spróbował swoich sił przy remiksie "Bodymotion" z ich najnowszego albumu "We Love Machines". Wyszło nadzwyczajnie
Przede wszystkim bierze mnie w jego kompozycjach klimat. To jest to na co się w jego numerach stawia. Poza tym utwory tworzone przez Seba generalnie nie czerpią wiele z modnych patentów. Rzekłbym nawet, że nagrania są nieco szorstkie a wszystkie utrzymane w stylu, który Seb na pewno posiada patrząc przekrojowo na jego dotychczasową twórczość. Styl o który mi chodzi najlepiej przedstawiają Raining Day (mój faworyt) i Constanza.
Miejcie na niego oko
Sample:
ConstanzaRaining DayWhite RoomIn 1975na dokładkę Smoothie
Smoothiei remiks Bodymotion
Bodymotion