Label: Sudbeat Music
Numer katalogowy: SB008
Format: Mp3
Data wydania: 01.07.2010
Gatunek: Progressive House
Sample: TUTAJLista utworów:01. July (Manuel Sofia Remix)
02. July (Original Mix)
03. Fereek (Neil Quigley Remix)
04. Fereek (Original Mix)
Sudbeat atakuje kolejnym wydawnictwem. Za EP odpowiedzialny jest właściciel labelu - Hernán Cattáneo, który połączył siły ze swoim partnerem od produkcji, Johnem Tonksem. Panowie stworzyli dwie fantastyczne produkcje - "July" oraz "Fereek".
"July" to melodyjna piękność. Świetny bassline, przyjemna melodia, masa ciekawych efektów dźwiękowych. Utwór pojawił się na kompilacji "Renaissance: The Master Series Part 13" (ponad rok temu!) i od razu wpadł mi w ucho. Jest na prawdę dobry. A co z remixem? Jest jeszcze lepszy!!! Manuel Sofia wycisnął z niego wszystko co najlepsze, dodając od siebie wiele świetnych pomysłów. Mistrz!
A co z "Fereek"? Wersja oryginalna wyrywa z butów. Od początku do końca. Brudne, techowe zabarwienie, okraszone mocarnym basslinem. Świetne perkusje, synthy, no i ten charakterystyczny dźwięk
Breakdown daje chwilę wytchnienia, które jest konieczne przed powrotem morderczego groove'u. Rewelacja! Musi pięknie zamiatać parkiety. Ludźmi rzecz jasna
Zupełnie inaczej przedstawia się remix Quigley'a. Dla mnie nic ciekawego - wolno, muląca, zbyt minimalistycznie. Ale scena wypowiada się bardzo pozytywnie na temat tej wersji.
Nie pozostaje mi nic innego jak tylko polecić wam to wydawnictwo