Swietny set. Pierwszy utwor znany mi od dawna, po prostu piekno w najczystszej, najlepiej zmasterowanej postaci w remixie od wegierskiego duetu. Nastepnie dobrze wpasowuje sie Ozgur, jednak w wersji zupelnie rozniacej sie od standardowego "Irony". Wersji bardziej mrocznej, niemniej chyba ciekawszej od oryginalu. Po nim stary Terje, ktory szalu swoim remixem nie zrobil niemniej to porzadny kawal progresu - gdzies tam przewija sie glowny motyw i szkoda mi po prostu, ze jest on tylko w tle.
Nagle nastepuje male zaskoczenie bo "Gornal" jest numerem w takiej "Schossow-style" konwencji - tlusty bass, minimalowe osamplowanie - nie przepadam za takimi numerami, jednak tak ladnie sie nim wpasowales, ze nie przeszkadza mi on w ogole. Mozna powiedziec, ze dales swietny przyklad, ze odpowiednie ulozenie numerow w secie ma ogromne znaczenie i moze zmienic ich naturalny charakter czy to jak je odbieramy
Po chwili jednak zapominam o tym i zaczynam podskakiwac po wchodzi mocno taneczny ale jednak klimatycznie sciskajacy mocno za jaja Krzysiu!
Moglbym sie spodziewac, ze na tym numerze te taneczne chwile sie skoncza ale podtrzymujesz go plumkajacym electro-progresem od Batz'a. Przypominaja mi sie lata 2006 - 2007 bo wtedy taka stylistyka byla mocno popularna. Nigdy nie bylem fanem "La semilli" wiec ten numer od Howella zostawiam bez komentarza - lezal dobrze w secie, nie przeszkadzal i tyle
Dobrze natomiast mi robi "Rasa Lila" :O i jest to moj zdecydowany faworyt Twojego seta! Tajemniczosc i piekno bijace z tego numeru po prostu porazaja! Tenze swietny klimat postanawiasz po tym zakonczyl tech - progresowym Incolumisem - jak za starych dobrych czasow.
Techniczne oczywiscie nie ma wiekszych zastrzezen jeslichodzi o warpowanie i przejscia
Natomiast odnosze wrazenie, ze im dalej tym wiekszy slysze przester w niskich tonacjach. Ostatnie 2 numery na moich mocno zbasowanych sluchawkach od mp3jki brzmia jak na jakiejs imprezie - bass zaglusza spora czesc czestotliwosci. Wykluczam, ze uzywales vinyl rip'y, wiec raczej to kwestia blednej korekcji dzwiekow badz jakiegos przeklamywania przez Equalizer. Z tego co slyszalem Abletonowy 3 EQ dosc mocno przeklamuje, wiec moze stad mozna by bylo zaczac sledztwo